TANGO LIBRE

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΛΕΜΕΣΟΥ

ΔΕΥΤΕΡΑ 16/3/2015

ΣΙΝΕΜΑ ΡΙΟ 4, ΩΡΑ 8.15 M.M.

TANGO LIBRE

Η τελευταία ταινία του Φρεντερίκ Φοντέν, που γνωρίσαμε στο παρελθόν με την «Πορνογραφική Σχέση» και την «Γυναίκα του Ζιλ». Μια εύθυμη ανθρωποκεντρική ματιά πάνω σ’ ένα ιδιότυπο «τετράγωνο», τα δύο μέλη του οποίου όμως βρίσκονται στην φυλακή.

Ο Φερνάντ και ο Ντομ είναι κρατούμενοι στις ίδιες φυλακές και μοιράζονται την ίδια γυναίκα. την Άλις. Οι τρεις τους, μαζί με τον γιό της Άλις, αποτελούν μια ιδιότυπη οικογένεια, αλλά τα προβλήματα ξεκινούν όταν εκείνη γνωρίζει στα μαθήματα τάνγκο τον JC , ο οποίος είναι φύλακας στο ίδιο σωφρονιστικό ίδρυμα που βρίσκονται ο Φερνάντ και ο Ντομ. Το ιδιότυπο ερωτικό…τετράγωνο θα πρέπει να αντιμετωπίσει τις καινούργιες ισορροπίες και το τάνγκο θα αποδειχθεί καταλύτης όλων των επακόλουθων αντιδράσεων.

film temp «Ο Frederic Fonteyne, της «Πορνογραφικής Σχέσης», επιστρέφει με κάτι πιο ελαφρύ, παχνιδιάρικο και αναπάντεχα ιδιοφυές. Με το Tango Libre αποδεικνύει ξανά ότι μπορεί να χειρίζεται ικανά τις λεπτές ισορροπίες ανάμεσα στο δράμα και την κωμωδία, προσδίδοντας ρεαλιστικότητα στα δρώμενα των ταινιών του και φυσικόττητα στην συμπεριφορά των χαρακτήρων του, ακόμα και όταν οι καταστάσεις πλησιάζουν την κινηματογραφική παράνοια. Η αίσθηση του feelgood θολώνει με στιγμές μελαγχολίας και οι σκηνές του τάνγκο εντυπωσιάζουν, με την ενέργεια να ξεχειλίζει, ειδικά όταν εκτελούνται από τους κρατούμενους των φυλακών.»

film temp2

Ηθοποιοί: Francois Damiens, Sergi Lopez, Jan Hammenecker, Anne Paulicevich, Zacharie Chasseviayd κ.ά. Παραγωγή: 2012. Γλώσσα: Γαλλική. Διάρκεια: 98΄

Σχολιάστε