Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Δράματος 2015

temp

Ανοιχτή πρόσκληση για εθελοντές

Το «Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Δράματος», το οποίο συνδιοργανώνουν οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, το Κυπριακό Κέντρο του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου (ΚΚΔΙΘ) και ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού, θα πραγματοποιηθεί από την 1η μέχρι τις 30 Ιουλίου 2015, με παραστάσεις στο Αρχαίο Ωδείο Πάφου, στο Αρχαίο Θέατρο Κουρίου και στο Αμφιθέατρο «το σκαλί».

Το Φεστιβάλ, το οποίο πρόσφατα διακρίθηκε με την ευρωπαϊκή αναγνώριση EFFE Label 2015/2016, έχει καθιερωθεί ως ένας ξεχωριστός πολιτιστικός θεσμός με διεθνή ταυτότητα, ο οποίος ενισχύει με το διεθνές του κύρος, τη θέση της Κύπρου στον παγκόσμιο πολιτιστικό χάρτη.

Θεατρικά σχήματα από την Κύπρο και από το εξωτερικό συμμετέχουν στο Φεστιβάλ παρουσιάζοντας παραστάσεις βασισμένες σε κείμενα των Σοφοκλή, Αισχύλου, Ευριπίδη και Αριστοφάνη. Στόχος του Φεστιβάλ είναι η παρουσίαση παραστάσεων αρχαίου ελληνικού δράματος, οι οποίες προβάλλουν την ιδιαιτερότητα του αρχαίου δράματος, έχοντας πάντα ως βάση το πρωτότυπο κείμενο.

Και φέτος όλες οι παραστάσεις του «Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Δράματος» εντάσσονται στο επίσημο πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Οργανισμού «Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης – ΠΑΦΟΣ 2017».

Απευθύνουμε ανοιχτή πρόσκληση σε όλους τους ενδιαφερόμενους, οι οποίοι επιθυμούν να συμμετάσχουν ενεργά στο σημαντικό αυτό πολιτιστικό θεσμό και να ενωθούν τις δυνάμεις τους δίπλα στους διοργανωτές για την αρτιότερη διεξαγωγή της δέκατης ένατης διοργάνωσης του «Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Δράματος 2015».

Σας περιμένουμε όλους!

Εάν επιθυμείτε να συμμετάσχετε ενεργά στο «Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Δράματος 2015», παρακαλούμε όπως συμπληρώσετε την παρακάτω αίτηση και να την στείλετε, το αργότερο μέχρι τις 22 Ιουνίου 2015, μέσω e-mail στο ccoiti@cytanet.com.cy

Σχολιάστε